Her en der in de landen waren weer diverse STG Koggenlanders op het ijs te vinden  en natuurlijk hebben wij die gevolgd. Zaterdag kregen wij het bericht dat Simon Schouten de winnaar van de Grandprix finale in Biddinghuizen op Flevo on Ice, na de val van Jouke Hoogeveen op schaatsen.nl stond:

 ‘Blijven staan en naar de streep’

Simon Schouten voelde sympathie voor zijn rivaal, maar was ook nuchter. ’’Blijven staan hoort ook bij schaatsen. Hier waren dit keer eens geen scheuren te bekennen en dat valt hij alsnog. Ik kreeg het niet echt mee, maar zag wel iets groens gaan. ‘Blijven staan en naar de streep’, dacht ik bij mezelf.’’    simon schouten

De benodigde vier of vijf plaatsen die hij voor Hoogeveen moest eindigen, had Schouten daarmee snel verdiend. Een mooie troostprijs, noemde hij de winst in het klassement. ’’Ik win natuurlijk liever een wedstrijd, maar na al die plaatsen in de top vijf, is dit toch wel prettig.’’ Schouten eindigde alleen in de Aart Koopmans Memorial als negende, maar zat daarna inderdaad altijd binnen de top vijf. ’’Vandaag hoefde dat niet noodzakelijk, hoefde ik alleen maar op Hoogeveen te letten. Dat ging prima, alleen dat het uiteindelijk zo afloopt, dat had ik ook niet kunnen bedenken.’’  Als je de beelden had gezien op NOS sport zagen we dat Jouke Hoogeveen Bart Mol in zijn val meenam, dit was voor Bart zijn zoveelste val vlak voor de finish, wij hopen dat Bart het volgend seizoen nog weer beter doet. Sjaak Schipper was ook gestart.

Bij de dames reden Kristine Wijdenes en Manon Dol ook mee maar door het uitblijven van de uitslagen kunnen wij hun positie in deze laatste Grandprix wedstrijd niet vermelden. Kristine was na de koers in Zweden ziek geworden en dit zette in Nederland nog een paar dagen door. Doorzetter als ze was stond ze wel gewoon aan de start, maar wel met de opdracht om de wedstrijd te staken als ze voelde dat het niet goed ging. Dit was helaas het geval, en ze besloot uit te stappen. Een verstandig besluit, want ook Kris is in topvorm en op kunstijs liggen er voor haar nog kansen!

Annemarie Vriend wint het klassement van het ZESBANEN toernooi, die zondagavond werd afgesloten in Rotterdam, een mooie prestatie door onze Annemarie, tijdens dit toernooi heeft Annemarie 3 overwinningen behaald en stond ze meerdere keren op het podium. Met het behalen van deze overwinning mag ze volgend seizoen bij de landelijke wedstrijden acteren. Annemarie Vriend

LANGEBAAN RIJDERS

Maar ook de Langebaan rijders deden het voortreffelijk bij de pupillen A, regende het PR ‘s en stond daar in eens BENTE KERKHOFF op het podium. Zij werd derde bij de wedstrijd bij de gewestelijke pupillen A wedstrijd in Haarlem Ria Schilder en Fleur Schouten reden ook deze wedstrijd en werden over de drie afstanden 18de plaats voor Ria en een 15de plaats voor Fleur. Bij de Jongens was het Luuk van Timmeren die als beste koggenlander uit de bus kwam met een 10de plaats, Niek Hoornsman reed een sterke eerste gedeelte (100-500) maar moest met de 700 zijn meerdere erkennen in de andere deelnemers. Hij werd in het Klassement 12de. Patrick Zweed reed een constante wedstrijd hij werd 13de in het algemeen klassement.

bente

Junioren B-A  reden om kwalificatie voor het NK Sprint in Utrecht

Helaas hebben de rijders van Koggenland zich niet kunnen plaatsen voor de NK sprint welke in Hoorn wordt gehouden op 28februari en 1 maart. Bij de junioren B reed Berend Bervoets naar een 24 ste plaats , Jason Steman naar een 16de plaats (maakt kans op rijden tijdens NK). De Junioren A met Jeffrey Kors (19de) Max Doornbos (27ste) en Thomas Rinia(28ste)  en de enige stg koggenland dame in het veld Floor Besteman werd 20ste. Vast stond voor de junioren A dat je minimaal bij de eerste 18 behoorde te zijn.

de Junioren C Gewestelijke wedstrijd in Amsterdam. Hier stonden Meagan Baars en Raoul van Aken weer aan de start. met een 21 plaats voor Meagan sloot zij deze wedstrijd af over het klassement 500-1000m. Raoul van Aken stond op het podium en veroverde een zilveren medaille.

 raoul van Aken

In Enschede werd de Hollend Cup 3 verreden met Jose Boots op de 1500m (24ste) en op de 500m startte Melinda Groot (15de) en Tessa van der Neut (19de) Oscar van Leen lag beslag op een 7de plaats.

In Hoorn werd het weekend afgesloten met een Clubwedstrijd voor C junioren en Ouder met ook een aantal pupillen die waren toegevoegd Nikita Praag reed twee nieuwe persoonlijk records. de resrt van de rijders deden hun best maar het was zwaar ijs volgens de rijders en hierdoor zijn er weinig tot geen PR’s gereden.

uitslagen onder het kopje uitslagen

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.

STG Koggenland

© 2019 Geva Webdesign