In grootte getale vertrokken er weer uit de diverse plaatsen een lange rij van rijders richting Breda. Voor het Nederland Kampioenschap Jeugd Marathon. Vanuit de marathon commissie hoorn stonden diverse rijders weer aan de start  alleen al van STG Koggenland waren 17 rijders uitgenodigd in de diverse categorieën. hieronder hun klasseringen. Met vreugde en met verdriet werd het NK Jeugdmarathon afgesloten. 

En we zijn blij met de overwinningen en de klasseringen van onze rijders. Laten we beginnen met de eerste groep die aan de start verscheen de junioren A Dames met vanuit stg koggenland Floor Besteman en Manon Dol. beide rijden vaker marathons (landelijk en zesbanen)  met een mooie derde plaats voor MANON DOL stond zij op het podium. Daarna waren de heren aan de beurt hier hadden we geen afvaardiging in even als bij de junioren B meisjes en junioren C  meisjes.

Manon 3de op NK Marathon Jun A
Manon 3de op NK Marathon Jun A

strijd om de nationale titel met evelien, sascha en nikita

 

 

GOUDEN EVELIEN  ZILVEREN SASCHA

laatste bocht
Laatste Bocht met Evelien, Sascha en Nikita

Bij de pupillen meisjes was er strijd maar liefst 40 huppelende meisjes aan de start vertrokken zij voor 5 ronden vier stg koggenland dames aan de start de overwinning ging naar Evelien Vijn het Zilver was er voor Sascha Schenk en Nikita Praag werd 5de  Iris Tiben 12de, top prestatie door deze dames. Bij de jongen waren geselecteerd Thomas van Oost, Dennis Braun Daan Berkhout en Ivo de la Porte met 41 mannen van klein kaliber aan de start.  Helaas is Thomas niet gestart. Maar de overige “mannen” reden voor de prijzen in de einduitslag was Dennis Braun 6de Daan Berkhout 9de en Ivo de la Porte 10de  al met al allemaal binnen de top tien van Nederland  ‘well done boys’

Bij de pupillen A ging het niet zo lekker voor Bente Kerkhoff en Ria Schilder, Niek Hoornsman was genodigd maar niet gestart. De dames stonden met 45 lady’s aan de start.  En in de eindsprint zat het Bente Kerkhoff ook niet mee door een val in het peloton werd zij 37ste, en dat met de eindstreep in het zicht en op podium koers. Ria Schilder mocht de 21 plaats innemen

Gister nk marathon gehad ging superslecht

Dan de Junioren C met Jordy van Workum en Ruben Oldenburger een wedstrijd over 15 ronden en 51 deelnemers een drukte vanjewelste, en zo als het altijd gaat veel dringen duwen en plaats bepalen in dit soort wedstrijden kwamen de heren over de finish. Met een 8ste plaats voor Jordy van Workum en een 35ste plaats voor Ruben Oldenburger. of zoals hij het zelf verwoorden op Facebook.

BRONZEN RUBEN

Tot het laats moet je blijven om het uurwerk te zien  de junioren B Jongen een strijd op leven en dood 40 bijna volwassen kerels aan de start, maar gespannen ……… ja  erg gespannen want er rijden goede rijders in deze klassen. Een wedstrijd over 25 ronden.  Ruben Kieftenburg reed samen met Joost Schipper mee als STG Koggenlander. Het werd een prachtige dag, een dag voor zijn verjaardag gaf hij zich zelf een cadeautje   Ruben pakte een Bronzen plak. Joost Schipper werd in het geweld van deze 40 rijders 13de  ee mooie prestatie voor beide heren.

Brons voor Ruben Kieftenburg
Brons voor Ruben Kieftenburg

 

 

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.

STG Koggenland

© 2019 Geva Webdesign