Er wordt gestreden door licentiehouders maar ook door recreanten.

Alle basischolen in Westfriesland en een aantal extra scholen in Hoorn hebben via de mail een  uitnodiging gekregen om een “klas” naar de ijsbaan te sturen op 12 maart a.s. en dan kunnen deze kinderen (volgens mij 15 stuks) een clinic krijgen van de dames van het team van Beslist.nl. De heren zijn er niet maar de dames rijden voor het team van Afterpay en zij zullen dan met de schoolkinderen gaan schaatsen. Dit onder schooltijd. Er zijn 4 tijdstippen hiervoor beschikbaar. Er zijn op de ijsbaan mogelijkheden om schaatsen te huren.

Willen jullie dit op school aankaarten. Het wordt vast weer een spectakel en het is voor de KG leden een mooie kans aan de klasgenoten te laten zien wat ze allemaal doen en leren tijdens de trainingen.

Het moeten uiteraard wel kinderen zijn die een beetje kunnen schaatsen want om nu met een rekje de ijsbaan over te gaan is geen goed idee.

12 maart is de hele dag de finale van de scholenploegenachtervolging op de ijsbaan in Hoorn, vandaar dat er nu een programma voor de lagere scholen aangeboden wordt, zodat zij kunnen zien wat ze nog met schaatsen kunnen doen als ze op de middelbare school zitten.

vol West-fries

Het doel van deze uitnodiging is tweeledig.

STG Koggenland wil zich laten zien, dus hoe meer KG kids met hun school hier aan mee kunnen doen hoe beter.

De Tabor Scholengemeenschap in Hoorn wil zich laten zien, natuurlijk zijn er kinderen die volgende jaren naar het voortgezet onderwijs gaan en als er dan een school is met mooie activiteiten lokt dat natuurlijk. Het sporten (schaatsen) is voor iedereen  en is een speerpunt van deze school.

Beslist.nl die de organisatie van de KNSB overgenomen heeft wil graag een volle ijsbaan.

Last but not least, Eddy Bakker (manager van de Westfries) wil graag een volle kantine

Er wordt 18 minuten live uitgezonden vanaf de ijsbaan door RTV Noord Holland.

Kijk ook eens op scholenploegenachtervolging of op de site van Tabor.

2833904551

Donderdag 19 februari werd de voorronde van de Scholenploegenachtervolging in Hoorn gehouden. Bij de scholenploegenachtervolging doen teams van recreanten en wedstrijdrijders uit de regio mee.

Bij deze door STG Koggenland en Tabor College georganiseerde wedstrijd waren de Tabor-teams succesvol. In zeven van de acht categorieën wonnen ‘onze’ teams. Als onverwachte bonus reikte de toevallig aanwezige olympisch kampioen Jan Blohuijsen de prijzen uit.De winnende teams mogen op 12 maart tijdens de landelijke finale van dit nationaal kampioenschap in Hoorn de strijd aangaan tegen zo’n 80 andere teams uit het gehele land. Bij de organisatie van deze finale maken Sportconnect en iSkate gebruik van de hulp van STG Koggenland en Tabor College. Het is de enige schaatswedstrijd waar leerlingen officiële taken uitvoeren zoals tijdwaarneming en –registratie.

 

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.

STG Koggenland

© 2019 Geva Webdesign