De KNSB heeft besloten het derde regionale talentencentrum (RTC) in Enschede te vestigen. Er komen er in totaal vier of vijf. Haarlem (Noord-West) en Groningen (Noord) gingen al eerder van start.

 De RTC’s zijn de beoogde kweekvijvers voor alle schaatsdisciplines, uiteraard langebaan en shorttrack maar ook inlineskaten. In Dordrecht loopt een pilotproject voor kunstrijden, dat vooralsnog is aangewezen op initiatieven van verenigingen, en shorttrack.

RTC Oost, een samenwerkingsverband van de gewesten Overijssel en Gelderland, begint in mei met een fulltime programma voor de grootste talenten uit de regio. Johan Freriksen wordt hoofdcoach en sporttechnisch coördinator.

De KNSB verwacht dat Zuid-West en Zuid nog voor de zomer met een goed plan komen.

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.

STG Koggenland

© 2019 Geva Webdesign