ERFURT Een valpartij in de slotfase van de massastart is schaatsster Irene Schouten uit Andijk zondag tijdens de wereldbekerfinale in Erfurt opgebroken.

De wereldkampioene op dit onderdeel had goede kansen op goud in het eindklassement. Daartoe had de drievoudig Nederlands kampioene alleen haar Canadese rivale Ivanie Blondin moeten voorblijven in de afsluitende race van het seizoen. Doordat ze onderuit ging in de laatste ronde kon Schouten haar grote kwaliteiten in de eindsprint echter niet meer tonen.

De Tsjechische Martina Sablikova won de race over zestien ronden. Heather Richardson pakte de meeste punten in de tussensprints en eindigde daardoor op de vierde plaats. Daarmee verzekerde de Amerikaanse schaatsster van Team Clafis van coach Jillert Anema zich van de eerste plaats in de Grand World Cup, het eindklassement over alle afstanden. Die triomf is goed voor een
bedrag van ruim 18.000 euro. Blondin pakte de eindzege in het klassement van de massastart.

bron .rtvnh.nl

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.

STG Koggenland

© 2019 Geva Webdesign