De zevende wedstrijd in de KPN Marathon Cup is gewonnen door Bob de Vries (Royal A-ware/Fonterra). De 30-jarige schaatser uit Haule won de sprint van een kopgroep van acht met een ronde voorsprong op het peloton. Thom van Beek (Van Werven) finishte in de nieuwe Elfstedenhal als tweede, Simon Schouten (Royal A-ware/Fonterra) was op het zware Leeuwardse ijs goed voor de derde plaats.

(bron: Schaatspeloton.nl)

Het achttal dat uiteindelijk om de zege ging strijden ging in twee fasen rond. Als eerste slaagde het drietal Robert Post (Schaatsteam Bouw & Techniek), Bob de Vries en Crispijn Ariëns (Van Werven) er in het peloton te dubbelen. Later in de wedstrijd volgden ook Thom van Beek, Simon Schouten, Niels Mesu (Team Tjolk), Bart Mol (Schaatsteam Bouw & Techniek) en Sjoerd den Hertog (CRV-Interfarms Schaatsploeg) met een succesvolle aanval. In de slotfase koos Gary Hekman (Van Werven) in zijn eentje nog de aanval. Hekman nam een honderd meter voorsprong maar kwam niet veel verder en werd teruggepakt door het controlerende peloton. Na het afsprinten van het peloton, waarin klassementsleider Ingmar Berga (Royal A-ware/Fonterra) de punten pakte, bracht de kopgroep een spannende finale op het ijs waarbij ze lang de ander de kop op probeerde te dringen. De sprint die volgde werd gewonnen door Bob de Vries, die met zijn 22e zege op gelijke hoogte kwam met Elfstedenwinnaar Henk Angenent. Thom van Beek zag zichzelf terug op de tweede plaats, Simon Schouten moest genoegen nemen met de derde plaats.

Opvallend was nog een actie na de finish van de kopgroep. Crispijn Ariëns ging daarbij op een nogal opvallende manier verhaal halen bij Robert Post voor een actie in de voorlaatste bocht. Hierbij gaf Ariëns Post een fikse zet waardoor die laatste languit in de boarding belandde. Crispijn Ariëns kreeg hiervoor van de jury een rode kaart, voor de actie in de voorlaatste bocht kreeg Robert Post een gele kaart en werd gedeclasseerd.

geplaatst woensdag 9 december 2015 om 22:25:10 op Schaatspeloton.nl

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.

STG Koggenland

© 2019 Geva Webdesign