Zaterdag 12 december – In het ‘verre’ Duitsland mocht een groep enthousiaste pupillen weer aan de start staan van het jaarlijkse interclubtoernooi georganiseerd door E.C. Grefrath. En niet zonder resultaat! Want zowel de overwinning in het eindklassement als bij de estafette werd door STG Koggenland binnengehaald.

Tijdens het inmiddels bekende opwarmprogramma van Henk werden de messen geslepen en was iedereen klaar om met elkaar de sportieve strijd aan te gaan. Bij de pupillen C meisjes wist Senna Westerhuis

de 1e plaats te behalen, maar ook de jongens waren sterk vertegenwoordigd wat resulteerde in een mooie 2e plaats voor Nick Bontrop (HPD), Bas Kee (HPC) en Daan Berkhout (HPA). Jan Mooijman (HPE) was vandaag ‘uitgeleend’ aan STG Purmerend en wist met 2 goede wedstrijden het brons op te eisen, op de voet gevolgd door Tim Kee die met 2 PR’s het strijdtoneel mocht verlaten met een knappe vierde plaats ten faveure van STD Sint Nicolaasga. Ook sterk gereden maar helaas net naast het podium, eindigden Sofia Schilder, Chris Berkhout, Tamara Schenk en Bas Feenstra op een goede 4e plaats. Sofie Duyn maakte het geheel mooi af met een keurige 9e plaats.

Grefrath 2015 IMG_3921

Daarna was het tijd voor het klapstuk van het toernooi, de befaamde estafette! Onttrokken aan de aandacht van het publiek, werd de tactiek met Henk nog even goed doorgesproken. Als een goed geoliede machine losten onze pupillen elkaar af en schaatsten zij met een ruime voorsprong de overwinning binnen.

Aan het einde van de middag keerden we huiswaarts met de nodige ballast aan klinkende bekers, waaronder de 2 grootste voor het hele team! En niet te vergeten de persoonlijke oorkondes, vergezeld van het traditionele broodmannetje met stenen pijp. We mogen dan ook terugkijken op een goed georganiseerd toernooi met koek en zopie direct aan de baan, verzorgd door onze gastvrije oosterburen.

Volgend jaar zijn we er weer!

Grefrath 2015 IMG_3937

Herzliche Grüße,
Sofia, Tim, Jan, Nick, Chris, Senna, Bas Kee, Tamara, Bas Feenstra, Sofie en Daan

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.

STG Koggenland

© 2019 Geva Webdesign