Westfriese sportverkiezing – zondag 10 januari 2016

De West-Friese Sportverkiezingen  staat voor stimuleren van de sport in West-Friesland. Niet alleen winnaars worden gehuldigd maar ook mensen of verenigingen met een speciale verdienste. Of mensen die een aanmoediging verdienen omdat ze wel erg veel pech hebben gehad in het afgelopen sportjaar(of sportjaren)  Deze ‘aanmoedigingsprijs’ noemt de West-Friese Sportverkiezing ‘de Kop – op – Prijs’. Een aanmoedigingsprijs om alles weer op de rit te krijgen,  om het eigen talent weer de kans te geven zich te ontwikkelen of, in dit geval, anderen weer trainingen te geven opdat zij het ‘sportspelletje’ onder de knie krijgen.

Over wie hebben wij het ? Wie ontvangt vandaag de “Kop Op Prijs”? Vandaag is het een pechvogel die leeft van de sport en geniet van het sporten door anderen.  Zijn vereniging kan hem niet missen en zeker zijn ‘schaatsleerlingen’ niet. Dames en heren….de Kop Op Prijs, dat steuntje in de rug is voor

Michel
Michel

Michel Huysmans trainer van schaatstrainingsgroep Koggenland

Het is 11 december, een groot aantal schaatsers  rijdt de laatste rondjes op ‘de Westfries’ na een schaatstraining van Michel Huysmans. Training krijgen van Huysmans is bijzonder leerzaam. Immers, deze 65 jarige sportman heeft een leven vol ervaring en staat nog bijna dagelijks op de gladde ijzers. Zelfs in de cooling down geeft hij nog technische aanwijzingen aan zijn leergierige leerlingen. Op dat moment slaat het noodlot toe. Van achter wordt hij aangetikt, net op het moment dat hij een technische opmerking maakt: “let er op dat je schaats onder je navel staat”.

Michel Huysman, van jongs af aan al flink in de weer. Deed toen al veel vrijwilligerswerk en het schaatsen werd hem ook al zeer vroeg aangeleerd. In zijn studententijd gaf hij al les op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.  Ook zijn organisatietalent laat hij op vele manieren zien. Een duizendpoot ! Zo gaf hij cursussen ‘schaatsenslijpen’ aan brandweermannen, verzorgde leuke uitjes voor jong en oud bij de scouting en de brandweer. Werd zelf beroeps brandweerman en later zelfs alarm-commandant bij de Amsterdamse brandweer.

 

Bij die brandweer zette Huysmans een fietsteam op, maakte trainingsschema’s voor het fietsen en schaatsen en natuurlijk werden ook daar de trainingskampen georganiseerd. Schaatstrainingen gaf hij in het begin via ‘Duo Sport’ in Amsterdam en ook in Dronten stond Michel als schaatsdocent op de gladde ijzers. Later profiteerden ook de schaatsers op ‘de Westfries’ van zijn kwaliteiten. Schaatstrai-ningsgroep Koggenland is maar wat blij met deze oefenmeester. Schaatsend West-Friesland draagt Michel Huysmans op handen.

Let er op dat je schaats onder je navel staat”. En even later lag hij op het ijs. Direct voelde hij wat er aan de hand was. Sporters kennen het eigen lichaam zo bijzonder goed. “Nee, niet weer he”,  waren zijn eerste woorden. Zijn gedachten gingen direct terug naar 10 jaar geleden. Toen liep hij een bekkenbreuk op  bij een tocht op de Weissenzee. En deze keer? Door de val op 11 december heeft Michel zijn heup gebroken. Zijn allerleukste bezigheid kan hij een tijdje niet meer uitoefenen. Natuurlijk zit hij er behoorlijk mee in zijn maag, maar zijn goede conditie hebben het genezingsproces direct  in gang gezet.

De ‘Stichting Westfriese Sportverkiezingen’ wil Michel Huysman ‘n hart onder de riem steken met de aanmoedigingsprijs…de “KOP OP PRIJS”.  Wetende dat dit seizoen voorbij is voor hem, hopen wij dat deze prijs hem zal stimuleren er volgend jaar weer te staan.

Michel,  de ‘Stichting Westfriese Sportverkiezingen’ en schaats minnend West-Friesland  wenst jou veel beterschap en hopen jou weer terug te zien op ‘de Westfries’

 

  1. 22 januari 2016

    Zeer terecht dat deze kanjer op deze manier word gewaardeed. Niet alleen een goede trainer maar ook een fijne en warme personlijkheid

    Piet en Bea Boersma
    STG Koggeland

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.

STG Koggenland

© 2019 Geva Webdesign