Vrijdag en Zaterdag heb ik de Vikingrace (officieus EK voor de jeugd) gehad. Bij de Vikingrace doen 13 landen (Noorwegen, Zweden, Duitsland, Polen, Wit-Rusland, Finland, Italie, Denemarken, Oostenrijk, Groot-Britannie, Estland, Spanje, Nederland en Gewest-Friesland (NED) mee, in de categorie 11 tot en met 16.
Ik heb een super goed weekend gereden met alle tijden onder mijn oude PR. Donderdag eerst nog eventjes op het ijs gestaan, om aan het ijs te wennen.
Vrijdag begon het dan echt. Ik reed 2 keer een 500 meter. Beide 500 meters reed ik een PR, op de 1e 500 meter reed ik 44.59 goed voor de 3e plek. Op de 2e 500 meter reed ik 44.17 goed voor de 1e plek. Na dag 1 stond ik 3e in het tussenklassement. Een goed begin dus!
Op dag 2 moest ik een 500 en een 1000 meter rijden.

evelien VR 2016.4     evelien VR 2016.1
Op de 500 meter reed ik een 3e tijd in 44.31 geen nieuw PR maar wel sneller dan mijn PR voordat ik het weekend begon. In het tussenklassement stond ik nog steeds op plek 3, 0,86 achter de Duitse nummer 1 Sophie Warmuth en 0,28 achter de nummer 2 Yael Prenger.
De 1000 meter ging ook super goed, ik reed een dik PR. Mijn tijd 1.28,86 was dan ook goed voor de 1e plek.
In het eindklassement was dat genoeg voor de 1e plek! Het was een leuke maar heeel erg spannende (wed)strijd!
Zaterdag avond was dan nog het Vikingfeest, dat begon met een avondmaaltijd. Rond 20.15 uur gingen we naar de zaal waar alle prijswinnaars werden gehuldigd. Dat begon met een hele leuke dans ingestudeerd door de organisatie. Daarna werden alle prijs winnaars gehuldigd en kregen een medaille en een heel mooi tegeltje als herinnering. Na de huldiging was er nog een leuk discofeest, wat heel gezellig was met allemaal buitenlanders en Friezen.
Kortom het waren 2 hele leuke en geslaagde dagen!

evelien VR 2016.2  evelien VR 2016.3

Groetjes,
Evelien Vijn
Foto’s Mariette van Aken:

 

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.

STG Koggenland

© 2019 Geva Webdesign