Beste schaatsliefhebber,

De belangstelling voor shorttrack groeit. Niet alleen landelijk, maar ook regionaal. Steeds meer schaatsers komen naar de Westfries  om te shorttracken.

Die groeiende belangstelling is volgens Hendrik Visser, voorzitter van Shorttrack Hoorn, goed verklaarbaar. Visser: ‘Shorttrack is een veelzijdig. Snelheid is van belang, maar ook de schaatstechniek luistert nauw. Vooral het bochtenwerk is zeer belangrijk’. Visser geeft aan, dat bij shorttrack wedstrijden ook tactisch inzicht een grote rol speelt. De shorttrack trainingen zijn behoorlijk intensief. Op zo’n 60x30m baan zijn de mogelijkheden om instructie te geven dan ook erg groot. De trainers zitten er boven op.

Shorttrack, marathon en langebaan

Visser is er al jaren van overtuigd dat shorttrack trainingen een uitstekende aanvulling kunnen zijn voor zowel marathon- als langebaanschaatsters. Visser: ’Deze schaatsers kunnen met name van de bochtentraining profiteren. Ik zie gelukkig dat dit ook gebeurt. Het afgelopen seizoen zagen we met name tijdens het zomerijs  veel jonge rijders met een marathon of langebaan achtergrond’. Shorttrack is dus een prima aanvulling op de marathon en langebaan. Bovendien biedt  shorttrack een prettige afwisseling voor de rijders. Goed voor de motivatie.

 

Abonnementen

Shorttrack Hoorn heeft drie abonnementen.  Wie één avond per week wil trainen betaalt E199,- Wie tweemaal per week traint, betaalt voor een zgn. combi-abonnement E325,-.  De 5x trainen kaart kost E62,50.

2    Trainingsavonden

Wekelijks zijn er op de Westfries twee shorttrack trainingen. De trainingsavonden en zijn over de week gespreid en in overleg met Shorttrack Alkmaar opgesteld. De trainingsmogelijkheden overlappen elkaar dus niet. Hierdoor kunnen shorttrackers hun trainingstijden ‘flexibiliseren’. Onze trainingsavonden zijn: dinsdag rond 20.00 u. en vrijdag na 18.00 u. (tijden dus nog onder  voorbehoud)

 

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.

STG Koggenland

© 2019 Geva Webdesign