Foto: Marin de Jong

Daar sta je dan alleen en verloren, te wachten op wat komen gaat. even wat voorbereidingen treffen, heb ik alles. Mmhh…. slaapzak, toilettas gevuld, schone kleren , zwembroek, bikini, handdoek, badlaken , koggenlandjasje, broek schaatskleding , wat lekkers voor in het kamphuis…….. oja mij schaatsen, gelukkig zijn ze geslepen en afgebraamd. “Mam, Pap”, “we moeten weg hoor, schiet nou eens op straks komen we telaaaaaat!!!!!”

Zo zou het gegaan zijn in de koppies van de kinderen die mee gingen op kamp, verwachten wij.

Vrijdag in de namiddag vertrok het hele stel naar het Friese deVeenhoop, om te beginnen aan een pupillenkamp 2017.  Nadat de auto’s vol waren geladen met de tassen, koffers, zwemtassen en natuurlijk nog de taarten, appels, tomaten  ….. pff moet dat allemaal op ! konden ook de schaatstassen in de auto’s op geborgen worden.

Tijd voor vertrek richting de Veenhoop (frl). Aangekomen werden de meisjes en jongens al opgewacht door Monique Vijn, een van de begeleidsters van het kamp, zij had al kwartiergemaakt en de kamer indeling opgehangen. Geen gehannes iedereen was ingedeeld en kon zich daar prima in vinden.

Even wat eten en op naar de eerste training van het weekend in de schaatstempel van Nederland THIALF, daar werden de schaatsen ondergebonden en de eerste trainingen werden afgelegd door de trainers Krista, Ron, Lisa en Jelle

Een fantastische beleving voor degene die niet eerder op Thialf waren geweest, wat een hal, en wat een ruimte. Na de training terug naar (kamp)huis. Daar aan gekomen en nog even op was het tijd voor het bed, slapen want de volgende dag stond er veel op het programma.

Zaterdag, de dag van het sporten na het ontbijt werd de droogtraining in gang gezet het was voor de trainers even zoeken waar, veel nat gras en dat zou niet echt bevorderlijk zijn voor de voeten van de pupillen, maar de parkeerplaats bood uitkomst. Rekken en streken loop en sprong trainingen werden in een vlot tempo afgewerkt.  Terug naar het kamphuis, en het klaarmaken voor de middagtraining. Op naar Leeuwarden de 11 stedenhal , daar genoten wij van het ijs en werden gast vrij onthaalt door het personeel van de Elfstedenhal. Terwijl de kinderen en de trainers op het ijs stonden konden de begeleiders even genieten van een kopje koffie.

Gastvrij zijn ze zeker in de Elfstedenhal, op de vraag of wij onze zelfgemaakte broodjes , en fruit mochten nuttigen kregen wij alle ruimte van de gastvrouwen aldaar. Onze dank was natuurlijk zeer groot.

Na de lunch in de Elfstedenhal was het tijd voor het zwembad, de Blauwe Golf op een paar kilometer van de ijsbaan, lekker even van de glijbaan, even tussen de golven of onderuit gezakt zitten in een bubbelbad, hé Jelle. of gewoon lekker dobberen duiken en natuurlijk het watergevecht. in verband met de privacy werden er geen foto’s gemaakt in en rond het zwembad.

Rond 16:30 verlieten we het zwembad en verruild Leeuwarden voor de Veenhoop. Daar werd tijd gemaakt voor het avondeten, het eten waar menig oud kampganger  jaloers op zou zijn. Friet, Verse Hamburgers met gebakken uien, (met dank aan Slagerij Spijkerman in Akkerum) Het was daar voor flink janken geblazen in de keuken, van het uien snijden hahaha. Alles werd naar binnen  gewerkt en we zagen de kleinste mannen die het meest konden eten  pff ik was al vol van een bordje patat. De avond was aangebroken en er stond nog een verassing op het programma, normaal een bonte avond maar dit keer een  toertochtje met de auto. Nee, geen dropping wat vele graag wilde.  Het was tijd om een echte marathon te gaan zien in Thialf met alle grote schaatsers van STGKoggenland in actie, Simon Schouten, Jan Blokhuijsen, Sjaak Schipper, Bart Mol, Irene Schouten, Kristine Wijdenes, Kelly Schouten, Rick en Kay Schipper het kon niet op.

Na een dag trainen en zwemmen in Leeuwarden nu bij de KPN Marathon Irene, Kristine, Kelly, Simon, Sjaak, Bart, Jan aanmoedigen!

Geplaatst door STG Koggenland op Zaterdag 4 november 2017

Daar reden ze dan de toppers, en dan na afloop van de wedstrijd op jacht naar handtekeningen van de rijders als het kan nog even een fotootje met de meest favoriete rijder

Tijd om te vertrekken en weer richt het kamphuis nog even op en dan naar bed, de kampleiding was zeer resoluut, geen gemaar. Tanden poetsen , pyjama,s aan en even kletsen ( blijft spannend zo’n kamp). De leiding liet de dag even aan zich voorbij passeren en van zich afzakken. Dacht even wat tam allemaal maar nee hoor daar was het eerste slachtoffer, welke niet echt de slaap kon vatten dus even liep te klieren, en ja dat s even straf , net als vroeger, in een hoekje op een stoel en mond houden.

Zondagmorgen met geen mogelijkheid waren ze uit hun bed te krijgen de pannen deksels waren vervangen door een muzikaal wekker, welke ons tegemoet klonk,   goedemorgen, goedemorgen, goedemorgen zonneschijn,

 

Tijd voor ontbijt met de overheerlijk kaas van de Kaasboerderij  Berkhout uit de Gouwe (Hoogwoud), eieren en alles wat gezond is. Na het ontbijt alvast wat spullen bij elkaar zoeken en op naar de droogtraining onder leiding van Ron en Jelle vertrokken ze richting een schoolplein in het dorp. Na terugkomst begon het net te regenen.  Maar binnen was het warm en droog, alle spullen terug in de tassen, slaapkamers opgeruimd niemand meer naar de slaapkampers , enen enkeling ging eerst even douchen. Spullen werden langzamerhand weer verzameld voor het inladen, auto, werden weer gevuld. Op naar de laatste training van de dag op naar Heerenveen voor de derde schaatstraining van het weekend. lekker even rijden in Thialf. Na afloop nog even allemaal wat warme chocolademelk, de restanten van de cakes, koeken en taarten werden op gedeeld en genuttigd. met dank aan Thialf voor het verblijf en het gebruik maken van de faciliteiten.

Op naar huis op naar de ouders welke al weer in grote getale op de kinderen stonden te wachten.

Met dank Aan Marin de Jong voor de Cover Foto, Berkhout Kaasboerderij voor de Kaas, Fam. Druijff voor de Hamburgers, Punt Systeembouw voor het vervoer, DuxSport voor de Energydrank, Fam. Fransen voor de Tomaten, Erik Kieftenburg (Pronk dagvers) voor de Appels.

Wij hebben genoten, en willen volgend jaar weer en jullie ………………  <iframe width=”854″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/Ee_PeXx-QF0″ frameborder=”0″ gesture=”media” allowfullscreen></iframe>

 

 

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.

STG Koggenland

© 2019 Geva Webdesign