Doe mee aan de voorronde NK ScholenPloegenAchtervolging in Hoorn, 18 januari 2018

Op donderdag 18 januari 2018 (9.15-14.00 uur) organiseert STG Koggenland in samenwerking met Tabor College,  ijsbaan De Westfries en SportConnection de regionale voorronde voor het Nederlands Kampioenschap Scholen Ploegen Achtervolging. Aan dit evenement voor leerlingen van scholen uit het voortgezet onderwijs nemen teams uit heel Nederland deel.

Teams van één school uit het middelbaar onderwijs (bv Atlas College, Tabor College, Martinus College of RSG Enkhuizen), dus geen basisonderwijs,  kunnen zich opgeven in twee leeftijdscategorieën; t/m 14 jaar of 15 jaar en ouder. (peildatum is de leeftijd op 30 juni 2017) Er zijn jongens- en meisjesteams en er wordt een onderscheid gemaakt tussen wedstrijdrijders (met een licentie) en recreanten. De organisatoren willen op deze manier topsport en  breedtesport stimuleren.

Meisjes mogen meedoen in jongensteams, andersom is dat niet toegestaan. Een recreant mag meedoen met wedstrijdrijders, andersom mag dat niet.

Finale op de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion
De winnende teams in de diverse categorieën plaatsen zich voor deelname aan de finale die dit seizoen op dinsdag 6 februari 2018 op de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion plaats vindt. Rond de 100 scholenteams, die zich via de voorrondes hebben geplaatst, mogen deelnemen.

Deze finaledag belooft een waar spektakel te worden, met allerlei activiteiten voor zowel de deelnemende teams als de supporters. Om aan deze finale mee te kunnen doen dient de ploeg zich te kwalificeren via de voorronde. Wanneer de ploeg in zijn categorie op plaats 1 is geëindigd, is deze automatisch geplaatst voor de finale.

Bij de ploegenachtervolging wordt aan elke kant van de baan een team van drie of vier rijders opgesteld. De teams moeten een aantal ronden op tijd rijden. De aankomsttijd van de derde rijder van elk team is bepalend. Elk team rijdt twee ritten en de tijden worden opgeteld. De beste vier teams uit een categorie gaan naar de finale. De winnaar van de finale plaatst zich voor de landelijke finale op de Coolste Baan van Nederland,

Stel een team samen en geef je op!
Je kunt je team tot uiterlijk 10 januari 2018  inschrijven via een docent van je middelbare school of zelf via de mail contact opnemen met mb.jeninga@tabor.nl

Cat. 1A Licentie Meisjes t/m 14 3 ronden
Cat. 1B Recreant Meisjes t/m 14 2 ronden
Cat. 2A Licentie Jongens t/m 14 3 ronden
Cat. 2B Recreant Jongens t/m 14 2 ronden
Cat. 3A Licentie Meisjes 15-17 4 ronden
Cat. 3B Recreanten Meisjes 15-17 2 ronden
Cat. 4A Licentie Jongens 15-17 4 ronden
Cat. 4B Recreant Jongens  15-17 2 ronden

Voor meer informatie, zie www.nkspa.nl

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.

STG Koggenland

© 2019 Geva Webdesign