Donderdag 25 januari
was het eindelijk zo, ver we vertrokken in busjes naar Berlijn voor de Countrymatch tussen Nederland, Noorwegen en Duitsland. Na een lange reis (vertrek om 8.45), kwamen we in de avond rond 17.15 aan. Bij aankomst kregen we de teamkleding en de indeling van de kamers. Ik was ingedeeld met Renee een super aardig meisje dat ik nog niet kende, erg gezellig was het. Donderdagavond gingen we even wat eten en daarna op tijd naar bed.

Vrijdag 26 januari
Vrijdagochtend stond er een wedstrijdvoorbereiding op het programma. Die verliep voor mij erg goed en ik was klaar om de volgende dag te racen. Vrijdagavond kwamen ook de Duitsers in het hotel, waar we nog even gezellig mee kletsten en daarna vroeg een meisje om haar hoofdband te ruilen met mij (aangezien ieder land van de organisatie een hoofdband kreeg van zijn/haar eigen land). Dit heb ik zeker gedaan, hartstikke leuk natuurlijk. Later vroeg ze ook nog een Nederlands T-shirt met een Duits jasje te ruilen, wat ik ook gedaan heb, omdat dat gewoon leuk is. Daarna weer op tijd slapen, want de wekker ging zaterdag weer rond een uur of 7.

Zaterdag 27 januari
Om half 9 hadden we ontbijt en daarna nog even rusten en klaarmaken voor vertrek. Rond een uur of 11 kwamen we aan bij de baan en begon ik meteen met mijn Warming Up, aangezien ik voor de openingsceremonie die om 11.45 begon mijn schaatsen al aan moest hebben en ik daarna om 12.00 in rit 1 van start mocht gaan. Na de openingsceremonie even kort inrijden en daarna mocht ik van start voor een 500 meter. Deze verliep niet zo heel goed, veel fouten, ik reed een 42.41, 0.2 boven mijn PR. Wel werd ik hiermee 3e. Daarna even fietsen en een klein uur later stond ik aan de start voor een 1000 meter. Deze ging beter maar nog steeds niet echt goed, ik reed 1.24.24 een PR, dus moest ik wel tevreden zijn. Hiermee werd ik 2e. Daarna reden we nog een teamsprint, ik werd ingedeeld met 2 Noren. Dit ging niet heel goed, maar leverde voor het publiek lachwekkende momenten op, omdat elke keer al zaten er Noren bij Nederlanders in het team, konden de Noren het vanaf de start niet bijhouden. Na dag 1 ook 2e in het tussenklassement. Na de wedstrijden gingen we lunchen met alle landen bij de baan. Daarna gingen we terug naar het hotel, om weer lekker te rusten. In de avond aten we weer tegenover het hotel samen met de andere landen en kletsten we weer even met de Duitse vriendinnen die we hadden gemaakt. Om vervolgens weer op tijd te gaan slapen.

Zondag 28 januari
Op dag 2 stonden we een uur of 6 op, aangezien we om half 8 al ontbijt hadden. Na het ontbijt alle spullen nog even klaarmaken en kwamen we daarna rond een uur of 9 weer bij de baan aan. Meteen begon ik met een goede Warming Up, want dat is natuurlijk heel belangrijk voor een 500 meter. Om 10 uur begon de 2e 500 meter. Deze ging heel goed, ik had een goede opening voor mij, 11.8 en daarna kon ik hem goed doortrekken met mijn snelste rondje ooit in de wedstrijd van 30.0. Dit resulteerde in een tijd van 41.84, dit was een PR 0.4 en ook goed voor een 2e plek. Hier kon ik erg blij mee zijn. Na de race fietste ik weer even mijn benen los, om vervolgens het weekend af te sluiten met een 1500 meter. Hier reed ik wederom een goede rit, wat resulteerde in een PR: 2.08.07. En wederom een 2e plek in het eindklassement. Ontzettend blij mee. Na de prijsuitreiking hadden we weer lunch gezamenlijk met alle landen. Na de lunch gingen we terug maar het hotel en gingen we met het Nederlandse team nog even naar een winkelcentrum genaamd ‘Alexa’ in Berlijn. Ik was samen met Yael en Renee en dit was erg gezellig. Vervolgens waren we rond 6 uur terug in het hotel en gingen we om half 7 weer eten. Daarna even de spullen in pakken en weer slapen. Want maandagochtend vertrokken we weer naar huis.

Maandag 29 januari
Uiteindelijk was ik rond half 6 weer thuis, na wederom een lange rit. Ik heb het super leuk gehad en ontzettend van dit weekend genoten. Een vette ervaring en ook nog leuke Duitse vriendinnen aan over gehouden.

Groetjes,
Evelien Vijn

  1. 6 februari 2018

    Hoi Evelien, wat een ontzettend duidelijk en leuk verhaal over je ervaring in Berlijn!!. Ook belangrijk is dat je ontzettend genoten hebt!! Ontzettend goed gereden, ga zo door!! Liefs opa en oma

Write a comment:

You must be logged in to post a comment.

STG Koggenland

© 2019 Geva Webdesign