De wintertrainingen liggen achter ons en de schaatsen gaan weer in het vet. We zitten in een kleine rustperiode en starten weer bijna met ons zomerprogramma. Want natuurlijk wil je volgend seizoen weer in topconditie aan de start verschijnen.

In deze nieuwsbrief een overzicht van onze activiteiten. Je kunt je opgeven via dit aanmeldformulier. Indien je deelnemer bent van het zomerijs van Shorttrack Koggenland, begrijpen we dat je later met het zomerprogramma start. Vul dan op het formulier in dat je wel komt. Dan houden we een plek voor je gereserveerd.

Zomertrainingen gaan altijd door, behalve bij dreigend onweer. Houdt bij twijfel Facebook in de gaten. Als er een training wordt afgelast, vermelden wij dat op de facebookpagina (die ook zichtbaar is op onze website).

Helaas ligt het coronatijdperk nog niet achter ons dus daarom aan iedereen het verzoek om zich aan de algemeen geldende hygiëne- en afstandsmaatregelen te houden. Trainingen waar 27+ers aan mee doen, worden waar nodig aangepast zodat iedereen veilig kan blijven sporten. Daarom is het van belang dat iedereen die mee wil doen, het aanmeldformulier invult, zodat wij de trainingen goed kunnen voorbereiden en je tijdig kunnen informeren.

Maandagavond – Fietstraining junioren C en ouder
Op maandagavond is er onder enthousiaste leiding van Ruud op den Kelder een fietstraining voor junioren C en ouder. De training is gericht op het verbeteren van de conditie.

We verzamelen om 19:00 uur bij Noordeinde, Lambertschaag achter de dijk. De training duurt tot ongeveer 20:15 uur. Iedereen met een beetje basisconditie en een racefiets kan meefietsen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze training en introducees mogen gratis mee.
De eerste training is op 26 april 2021

Woensdag – Landtraining
Op woensdagavond verzamelen we om 19:00 uur voor een landtraining in Nibbixwoud. Focus van deze training ligt op conditie en coördinatie. Onder enthousiaste leiding van Jelle Buijsman, Ruud op den Kelder en Bas Eilander kan je je in het zweet werken op de ijsbaan in Nibbixwoud (Oosterwijzend 22)

Het enige dat je nodig hebt, zijn goede loopschoenen. Leden mogen gratis deelnemen. Aan introducees vragen we een bijdrage van EUR 25,– voor het gehele zomerseizoen.
De eerste training is op 28 april 2021

Donderdag – Krachttraining
Op donderdag verplaatsen we naar Medemblik voor een krachttraining onder leiding van Fred Breg. Vanaf de leeftijdscategorie C2 mag je meedoen aan deze training. De locatie is sportschool ‘Fit By Breg’, Nijverheidsweg 19  in Medemblik. Vanwege de huidige coronamaatregelen, zullen de activiteiten tijdelijk op een buitenlocatie plaatsvinden, namelijk het strandpaviljoen in Medemblik

De eigen bijdrage voor deze training is EUR 25,– en EUR 37,50 voor introducees.
De eerste training is op 29 april 2021 (start 19:00 uur)

Vrijdag – Fietstraining voor pupillen
Op vrijdag is het de beurt aan de pupillen voor een fietstraining. Dit doen we in samenwerking met HRTC onder leiding van Peter Jong. We starten om 18.30 uur op het parkeerterrein van HRTC (Holenweg in Hoorn) en rijden dan een tocht van ongeveer 1,5 uur door West-Friesland. Focus van deze training is conditie en leren fietsen in een groep. Omdat we veiligheid erg belangrijk vinden, is de minimumleeftijd 10 jaar. Verder is het van belang dat je in het bezit bent van een goede racefiets en dat je een reserveband bij je hebt. Degene die zich opgeven voor de fietstraining, worden uitgenodigd voor een introductietraining op het circuit van HRTC. Hier worden de basisregels van het fietsen in een groep uitgelegd en geoefend. Pas de week daarna gaan we de weg op. De introductietraining is verplicht.
De eerste training is op 30 april 2021

Er zijn geen kosten verbonden aan deze training

Vrijdag – Skeeleren voor junioren C en ouder
De laatste zomertraining van de week is een techniektraining. Op vrijdag werken we onder leiding van Ed Entius aan de schaatstechniek op de skeelerbaan in Medemblik. Deze training begint om 19:00 uur. Voor leden van Radboud Inline Skating is deze training gratis. Niet-leden betalen EUR 45,– voor het hele seizoen.

De eerste training is op 30 april 2021

Diverse dagen – Skeeleren voor pupillen
Uiteraard mag het skeeleren voor pupillen niet ontbreken in ons zomerprogramma. Hiervoor hebben wij de samenwerking gevonden met Radboud Inline Skating. Zij bieden lessen aan van beginner tot gevorderd. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van Radboud Inline Skating

Het hele jaar door…..
Je ziet het…, volop mogelijkheden om te trainen. Dat is het mooie van schaatsen; het is niet alleen een wintersport.
Je bent het hele jaar door bezig met schaatsen en van harte welkom bij de trainingen deze zomer. Heel divers om optimaal te training op uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie.
Veel plezier en wij hopen je op de trainingen te zien!

STG Koggenland

© 2019 Geva Webdesign