Marathonschaatsen Voor alle jeugd vanaf pupillen F tot en met de veteranen is er ook marathonschaatsen. In het begin van het seizoen kun je tegen een kleine vergoeding een beennummer ophalen en dan mag je eens in de 2/3 weken starten. Het programma van de marathon staat ook in het Rode boekje van de ijsbaan. Of kijk op www.bchoorn.nl/marathon

Kleding + schaatsen: Tijdens de marathonwedstrijden is het dragen van scheenbeschermers verplicht. met ingang van het seizoen 2008 is ook het dragen van enkelbescherming verplicht. Het is tijdens wedstrijden niet toegestaan het capje van je wedstrijdpak te dragen (Als je last van koude oren hebt kun je wel een losse muts opzetten of een haarband dragen.) Neem schilderstape mee om je wedstrijdnummer gemakkelijk op je (rechter)been te kunnen bevestigen. Het is verplicht om tijdens de marathon met (aan de achterkant) afgeronde ijzers te schaatsen.
Competitie: Tijdens deze avonden worden de wedstrijden voorzien van deskundig commentaar. Af en toe is er na afloop van de wedstrijd een aantal prijzen beschikbaar. Over alle wedstrijden wordt een klassement opgemaakt. De hoogstgeplaatste 3 of 4 pupillen of junioren in hun categorie mogen naar het NK-marathon .

Langebaan Hoorn: Eens per 3 / 4 weken hebben we op zondag (gratis) wedstrijden in Hoorn. Dit staat ook allemaal in het boekje van de Hoornse ijsbaan. Voor deze wedstrijden moet je beschikken over bandjes: wit, rood en geel, blauw (of groen). (Wit en geel geven aan dat je start in de binnenbaan. Rood en blauw zijn voor de buitenbaan). Deze bandjes zijn bij iedere schaatsshop te verkrijgen. Draag je bandjes altijd aan je rechter arm zodat de wedstrijdleiding/jury de kleur van je bandje goed kan zien. tijdens de wedstrijden starten we in kwartetten dat wil zeggen, Rood en Wit tegen elkaar, het tweede paar is Blauw en Geel Zorg ook dat je op tijd bij de start staat, indien je te laat bij de start verschijnt wordt je gediskwalificeerd voor de rit, Ook het veroorzaken van de tweede valse start leid tot diskwalificatie

Wees voorzichtig met inrijden geef de wedstrijdrijders ruimte in de bocht en pas op met oversteken!!!! Geef je bijtijds op voor de wedstrijd en bij verhindering meld je op tijd af.
Ouders die willen helpen met klokken of met starten neem contact op met Jan Mulder

De snelste tijden in Hoorn verreden, tellen mee voor het clubkampioenschap.
Hele snelle jeugdrijders worden uitgenodigd voor het Nationale Pupillen toernooi in Groningen (www.stveemsmond.nl )of mogen zelfs naar “De Vikingrace” in Heerenveen, (www.stcrutten.nl ) een officieus WK voor rijders van 11 tot 17 jaar.
Je kunt je schaatstijden/resultaten ook terugzien op: www.osta.nl en op de Sara-lijsten: www.knsb.nl  onder langebaan. ook een leuke tijdensite is https://www.desg.de/?page_id=814&anzeige=alpha&aktiv=N&skater

OUDERS

De ouders van de rijders mogen NIET op de binnenbaan blijven tijdens de wedstrijden. Het helpen van het aantrekken van de schaatsen bij de jongste is uiteraard toegestaan daarna dient men het midden terrein te verlaten en naar de buitenzijden van de baan te gaan via de looptunnel.

NK’s – EK’s – WK’s en selectie wedstrijden: De snelste junioren en senioren in alle categorieën die mogen meedoen met deze wedstrijden,  worden uitgenodigd door de KNSB.

Interclub: hier voor wordt je uitgenodigd door het wedstrijd secretariaat

Natuurijs: Is er winterdag natuurijs dan wordt er soms getraind op de ijsbaan van Nibbixwoud of Medemblik. Ook worden er soms districtswedstrijden (langebaan, kortebaan en priksleeën) georganiseerd op deze banen en/of banen/sloten van de andere plaatselijke ijsclubs.